Разлика помеѓу преработките на „Марија Апостолова Николовска“

нема опис на уредувањето
'''Марија Апостолова Николовска''' (родена: '''Марија Апостолова''')<ref name='VMROkampVideo'/> е доктор по педагошки науки.<ref name='курир'/> Таа e поранешен член на Форумот на жени на [[ВМРО-ДПМНЕ]].<ref name='СД'/> Од јануари 2020 година работи во Министерството на труд и социјална политика.<ref name='мтсп'/>
 
Таа е државен советник кој работи во Владата на Македонија од 2011 година и своите должности ги обавива во владите на [[Никола Груевски]],<ref name='a1on'/><ref name='iportal'/> и во владата на [[Емил Димитриев]].<ref name='a1on'/><ref name='iportal'/> Во владата на [[Зоран Заев]] била Државен советник за човечки ресурси и нивни развој заедно со Огнен Граорковски.<ref name='ЗЗ_влада'/><ref name='iportal'/> Во 2020 година во периодот додека [[Рашела Мизрахи]] е министер за труди социјална политика Апостолова Николовска е назначена за шеф на нејзиниот кабинет.<ref name='мизрахи'/>
 
== Образование ==
Марија Апостолова на докторските студии на Филолошкиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје е запишана во 2011/12 година.<ref name='VMROkampVideo'/> Докторските студии ги завршува на 19 февруари 2015 година со одбрана на докторската дисертација со наслов „''Промоција и поддршка на развојот на воспитната дејност на училиштата''.“<ref name='уСкопје'/>
 
== Назначување на државни функции ==
Таа е државен советник кој работи во Владата на Македонија од 2011 година и своите должности ги обавива во владите на [[Никола Груевски]],<ref name='a1on'/><ref name='iportal'/> и во владата на [[Емил Димитриев]].<ref name='a1on'/><ref name='iportal'/> Во владата на [[Зоран Заев]] била Државен советник за човечки ресурси и нивни развој заедно со Огнен Граорковски.<ref name='ЗЗ_влада'/><ref name='iportal'/> Во 2020 година во периодот додека [[Рашела Мизрахи]] е министер за труди социјална политика Апостолова Николовска е назначена за шеф на нејзиниот кабинет.<ref name='мизрахи'/>
Во едно соопштение на владата на Македонија од 15 мај 2018 година се наведува дека таа е дел од 91 советници и надворешни соработници кои Претседател на Владата на Никола Груевски ги имал и кои (сите заедно) чинеле 1,73 милиони долари годишно.<ref name='сооВлада'/>
 
== Политичка активност ==
==Литература==
{{reflist|
<ref name='сооВлада'>{{cite news|https://www.vlada.mk/node/14676|title=Универзитетски весник|publisher=Влада на република Македонија|date=15 мај2018|accessdate=6 април 2020}}</ref>
 
<ref name='уСкопје'>{{cite news|http://www.ukim.edu.mk/dokumenti_m/vesnik/177.pdf|title=Универзитетски весник|publisher=Универзитет „Св. Кирил и Методиј“|date=април 2016|accessdate=6 април 2020}}</ref>