Зборник на Миладиновци: Разлика помеѓу преработките

Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување Напредно мобилно уредување
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување Напредно мобилно уредување
Од годината на првообјавата на ''Зборникот на Миладиновци'', науката за литература кај [[Македонци]]те и [[Бугари]]те сè уште не се одважила да го употребува компромисното име на насловот: "Македонски и бугарски народни песни", па до денес книгата е преиздадена во повеќе од десет изданија.
 
Бидеjќи во средината на [[19 век|ХІХ век]] не се правела разлика помеѓу Македонци и Бугари самите Миладиновци кога ги собирале песните пишувале дека собираат бугарски народни песни.
 
== Извори ==
3.880

уредувања