Зборник на Миладиновци: Разлика помеѓу преработките

Нема опис на уредувањето
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување Напредно мобилно уредување
Во продолжение, Константин ги изложува [[правопис]]ните принципи на запишувањето, кои се во функција на изворниот [[изговор]] на чуените песни, што е особено значајно за огласувањето на македонската изворна народна реч во овој зборник на македонската преродба.
 
Независно што македонската народна песна е далеку помногубројна, таа е насловно наведена под името "бугарска" и сосема независно од тоа што во своите писма од [[Русија]], Константин Миладинов забележува дека има намера да испечати ''македонски народни песни''. [[Фонетика|фонетскиФонетски]] доследното бележење на песните и овозможи на македонската песна да се огласи во својата [[Акустика|акустичка]] самобитност.
 
== Значење во македонската литерура ==
3.879

уредувања