Разлика помеѓу преработките на „Лилија Чолакова Дервишова“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: '''Лилија Чолакова Дервишова''' (може да се најде како: '''Лилјана Чолакова Дервишова''',...)
 
 
== Општествена активност ==
Член е на ВМРО-ДПМНЕ и член е на Извршниот одбор на Унијата на жените на ВМРО-ДПМНЕ.<ref name='узвмро'/>
 
Од 2018 година таа е советник во Советот на Општина Велес.<ref name='советник2018'/>
 
Таа е претседател на [[Здружението на приватни лекари на Македонија|Здружение на приватни лекари на Македонија]].<ref name='zpl'/>
 
Во ноември 2018 година таа, како председател на Здружението на приватни лекари на Македонија, го предводи протестот на лекарите од Велес, Берово, Гевгелија, Кичево, Виница, Неготино, Валандово, Свети Николе и Дојран пред подрачните служби на Фондот за здравствени осигуривање како резултат на незадоволството на лекарите од политиката на Фондот и Министерството за здравство.<ref name='sdk'/>
 
==Теории на заговор==
Пред да биде прогласена пандемија на коронавирусот на 11 март 2020 година таа изјавува дека „''Намерно се крева паника за корона вирусот, за да се покрие напливот на мигранти''“.<ref name='мв'/>
 
==Литература==
{{reflist|
<ref name='мв'>{{cite news|url=https://makedonskivesnik.com/liljana-colakova-panika-koronavirus/|title=Др. Лилјана Чолакова: Намерно се крева паника за корона вирусот, за да се покрие напливот на мигранти|date=11 март 2020|accessdate=27 март 2020}}</ref>
 
<ref name='узвмро'>{{cite news|url=https://www.vmro-dpmne.org.mk/ik-na-uz-na-vmro-dpmne/|title=Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ|accessdate=27 март 2020}}</ref>
 
<ref name='zpl'>{{cite news|url=http://www.zplrm.mk/?page_id=12/|title=Членови на управен одбор на ЗПЛРМ|accessdate=27 март 2020}}</ref>
 
<ref name='советник2018'>{{cite news|url=https://veles.gov.mk/clenovi-na-sovetot-na-opstina-veles/|title=Членови на Советот на Општина Велес|accessdate=27 март 2020}}</ref>
 
<ref name='sdk'>{{cite news|url=https://sdk.mk/index.php/dopisna-mrezha/protest-na-privatnite-doktori-nezadovolni-od-predlog-dogovorot-za-rabota-so-fondot-za-zdravstvo/|title=ПРОТЕСТ НА ПРИВАТНИТЕ ДОКТОРИ НЕЗАДОВОЛНИ ОД ПРЕДЛОГ-ДОГОВОРОТ ЗА РАБОТА СО ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО|date=16 ноември 2018|accessdate=27 март 2020}}</ref>
 
}}