Разлика помеѓу преработките на „Откровение на Јован“

с
нема опис на уредувањето
с
Откровението е предмет на дискусии и различно толкување на голем број истражувачи и теолози. Самото послание зборува за второто доаѓање на Исус Христос и исполнувањето на божјиот план за победата над [[Зло|злото]]. Откровението било наменето за христијаните кои биле постојано прогонувани во империјата.
 
{{Библија-никулец}}
{{Нормативна контрола}}
 
[[Категорија:Книга на Откровение| ]]
[[Категорија:Книги од Новиот завет]]
[[Категорија:Чуда од Новиот завет]]
[[Категорија:Христијанска есхатологија]]
[[Категорија:Книга на Откровение]]