Разлика помеѓу преработките на „Френсис Бејкон (сликар)“

(дополнување)
(→‎Значење и влијание: дополнување)
 
==Значење и влијание==
* Една песна на полскиот поет [[Тадеуш Ружевич]] од 1994-1995година1995 година се вика „Френсис Бекон или [[Диего Веласкес]] на заболекарскиот столстол“.<ref>Tadeuš Ruževič, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg / Čigoja štampa, 2013, стр. 114-125.</ref>
 
{{Англија-био-никулец}}