Разлика помеѓу преработките на „Мајка“

Додадени 307 бајти ,  пред 1 година
* „Мајка“ - песна на полскиот поет [[Леополд Стаф]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 20.</ref>
* „Мајка и син“ - краток расказ на рускиот писател [[Данил Хармс]].<ref>Danil Harms, ''Sto slučajeva''. Beograd: Laguna, 2016, стр. 245-247.</ref>
* „Господинот Когито ја среќава во Лувр статуата на Големата мајка“ - песна на полскиот поет [[Збигњев Херберт]].<ref>Zbignjev Herbert, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg – Čigoja štampa, стр. 128.</ref>
 
===Мајката како тема во филмот===