Разлика помеѓу преработките на „Сон“

Додадени 290 бајти ,  пред 5 месеци
* „Сонот го полудува човекот“ - краток расказ на рускиот писател [[Данил Хармс]].<ref>Danil Harms, ''Sto slučajeva''. Beograd: Laguna, 2016, стр. 50.</ref>
* „Сон“ - кус расказ на рускиот писател Данил Хармс.<ref>Данил Хармс, ''Случаи''.Скопје: Темплум, 2004.</ref>
* „Господинот Когито тагува над ништожноста на соништата“ - песна на полскиот поет [[Збигњев Херберт]].<ref>Zbignjev Herbert, ''Izabrane pesme''. Beograd: Treći trg – Čigoja štampa, стр. 117.</ref>
* „Сон“ - песна на полската поетеса [[Вислава Шимборска]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 188.</ref>
* „Во сонот на црната жена“ - песна на македонскиот поет [[Ацо Шопов]].<ref>Ацо Шопов, ''Песни''. Скопје: Македонска книга, Мисла и Култура, 1988, стр. 111-112.</ref>