Разлика помеѓу преработките на „Апозиција во македонскиот јазик“

сдассссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссс
(сдассссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссссс)
==Карактеристики==
 
Апозицијата може да се јави покрај секој реченичен член освен покрај [[Прирок во македонскиот јазик|прирок]]от. Со други зборови, апозицијата може да се користи покрај [[Подмет во македонскиот јазик|подметот]], [[Предмет во македонскиот јазик|предметите]] и [[Прилошки определби во македонскиот јазик|прилошките определби]]. Апозицијата и членот до кој се јавува апозицијата имаат исти вредности и често може да се менуваат меѓусебно. Така на пример земена е реченицата:
 
: Вардар, најголемата река во Македонија, извира во Вруток.
Анонимен корисник