Разлика помеѓу преработките на „Кадиица“

Додаден 371 бајт ,  пред 7 месеци
с
нема опис на уредувањето
с
с
Главни пристапни места за искачување на врвот се селата [[Сушица (Пиринско)|Сушица]] и [[Брестово]] во [[Општина Симитли]]. Искачувњето се одвива по некои од пограничните земјени патишта и без патека со дозвола од граничната полиција.
 
По билото, во правец север-југ минува државната граница, делејќи го [[Пехчевско]] во [[Македонија|Р. Македонија]] од [[Горноџумајско]] во [[Пиринска Македонија]]. На највисоката точка стои граничната пирамида со број 55. Во непосредна близина, на 120 м источно, на малку пониско возвишение е поставен знак за триангулација. Висината на врвот е измерена според овој знак, а не во највисоката точка на пирамидата 55.<mapframe latitude="41.7833" longitude="22.9666" zoom="9" width="270" height="270" align="right">
{
"type": "FeatureCollection",
"features": [
{
"type": "Feature",
"properties": {},
"geometry": {
"type": "Point",
"coordinates": [
22.96614646911621,
41.782641042947596
]
}
}
]
}
</mapframe>
 
== Бугарско име ==