Википедија:Почетен курс (Зачленување): Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
Нерегистрираниот корисник се распознава преку IP-адресата на неговата/нејзината машина, која е користена како јавна озака кога се прават придонеси (и при потписи на страници за разговор). IP адресата на Вашиот компјутер може да се искористи за да се најдат информации за Вас, затоа зачленувањето значително ја '''''зголемува''''' Вашата приватност со нејзиното криење. Исто така, бидејќи IP адресите често се менуваат, незачленетите корисници понекогаш ја имаат потешкотијата да добијат почит од другите уредувачи преку градење на солидна низа на уредувања. Исто така е и потешко да се водат комуникации на страниците за разговор со такви неачленети корисници, бидејќи им недостасува уникатна страница за разговор. Заради тие причини, многу [[ВП:КОРИСНИЦИ|википедијанци]] се зачленатт за да индицираат поголема подготвеност да застанат зад своите уредувања и коментари на страници за разговор. Ова значи дека на Вашите уредувања и коментари ќе им биде дадена поголема тежина.
 
Конечно, само зачленетите корисници можат да станат администратори (уште познати и како сисопи). Ако се зачлените, не заборавајте го Вашето корисничко име и јавкалозинка. Ако сте склони кон заборавање на овие, пратете си ги на Вашата е-поштенска адреса и потврдете ги кога ќе се пријавите за да Ви биде испратена нова јавкалозинка ако ја заборавите моменталната.
 
<div style="float:left; background-color:#f5faff; padding: .2em .6em; border: 1px solid #cee0f2;">'''[http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=Special:Userlogin&type=signup Кликнете овде за да се зачлените]'''</div>{{-}}
 
 
===Како да се зачлените===