Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Селска чешма“

== Шаблон или предлошка? ==
Непријатно изненадување е не само што е направена измената без да се отвори разговор за ова, туку и затоа што на преведувачкото вики кога е побаран линк каде е дискутирано, Бојан пишал дека на средба во живо на активните уредувачи е дискутирано и дека никој не реагирал, значи е во ред. Не е во ред. Дали сакаме да имаме „предлошка“ или „шаблон“ - [[User:Виолетова|Виолетова]] <small>([[User talk:Виолетова|разговор]])</small> 22:01, 8 февруари 2020 (CET)
:Гледајќи дека и на хрватски е предлажак, што е исто што и предлошка не верувам дека Бојан направил нешто лошо, туку го промовира македонскиот јазик на начин што треба сите да го прават. Хрватите треба да ни се пример за тоа како треба да се штити јазикот. Браво Бојан имаш поддршка од мене за предлошка!