Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Селска чешма“

 
::: Сте требале да побарате согласност порано и ѕа промена, што не сте! Сега еве бараме да ја промените и ако веќе сте познавач на јазикот о на алатките, поѕабавете се со многуте други нешта што се надвор јазичката норматива, а ги имаме во насловите. Секако со консултација кога се јавни и основни термини во прашање. [[User:Gordi|Gordi]] <small>([[User talk:Gordi|разговор]])</small> 23:13, 7 февруари 2020 (CET)gordi
::::{{одговор|Gordi}} Го почитувам Вашето право да дадете свое мислење и со тоа да помогнете во целата дискусија, но мислам дека пристапот Ви е целосно погрешен и Бојан не заслужува ваков однос. Треба да имате предвид дека уредувањето на Википедија се заснова на нечија добра волја и секогаш треба да се [[Википедија:Претпоставете добронамерност|претпоставува добронамерност]] во разговорите со останатите корисници. Лицето кому му се обраќате во конкретниов случај е корисникот со убедливо најмногу уредувања на Википедија на македонски јазик од нејзиното постоење до денес и единствениот активен корисник на преведувачкото вики на македонски јазик. Во врска со Вашиот предлог до него да се позанимава со насловите на статии со несоодветни поими затоа што наводно има познавања за јазикот, јас би сакал Вам да Ви го поставам истото прашање зошто не се позанимавате Вие со нив кога веќе се вклучивте во дискусијава со свое гледиште за јазикот. Многу е лесно некој од страна да се појави, остро да критикува и некому да налага нешто да сработи. Ако сметате дека насловите треба да се средуваат, имате целосна слобода да започнете тоа да го правите. Бојан како доброволец може тоа да го прави само доколку самиот има желба.--[[User:Kiril Simeonovski|Kiril Simeonovski]] <small>([[User talk:Kiril Simeonovski|разговор]])</small> 02:14, 8 февруари 2020 (CET)