Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Илинденско востание“

нема опис на уредувањето
 
Апропо, Хитлер признава независимостта на Македония през септември 1944 г., след като България му обявява война, но едва ли този факт е намерил място в историята на Република Македония... --[[User:Владко|Владко]] 04:21, 21 Apr 2005 (UTC)
 
== Ресен ==
 
Сигурен сум, дека Ресен не бил ослободен за време на Илинденското (Илинденско-Преображенското) востание. Имало е план за тоа, но не е бил реализиран. Востаниците само демонстрирале околу Ресен на 21 (мислам) jули (=3 август). Антон Кецкаров
 
Се саобразив со идеолошкиот услов да не ги менувам MК Википедија страници, доколку не ги признавам официално прифатените во РМ ставови за сушноста на јазикот и народот. Затоа пишам само на дискусионите страници и се надевам некоj да ги вземе предвид моите белешки и да промени нешто. Во случиjов станува збор за детаjл од фактологиjата (коjа ако биде точна ќе добие МК Википедиjа и В-jа како цело): Ресен не бил ослободен за време на Илинденското (Илинденско-Преображенското) востание. Поздрав, --[[User:Антон|Антон]] 14:44, 29 Apr 2005 (UTC)
658

уредувања