Разлика помеѓу преработките на „Влада на Македонија од 1998“

нема опис на уредувањето
 
 
=== Реконструкција на владата од мај 1999 ===
Во текот на [[Косовска војна|Kосовската војна]], на 19 мај 1999 година е извршена промена на четири министри во владата:<ref>[http://www.slvesnik.com.mk/Issues/980244F81D444DB7B6FE00740124BEBD.pdf Службен весник на РМ, 30/99.]</ref>
* За министер за економија е избран [[Михајло Толевски]] на местото на Жанко Чадо
* За министер за земјоделство, шумарство и водостопанство е избран [[Марјан Ѓорчев]] на местото на Владимир Џабирски
* За министер за здравство е избран [[Драган Данаиловски]] на местото на Стојан Богданов
* За министер без ресор е избран [[Радован Стојкоски]] ([[ЛДП]]) на местото на Ѓорѓи Наумов
 
== Состав на владата од декември 1999 ==
5.936

уредувања