Акцент во македонскиот јазик: Разлика помеѓу преработките

Одбиена последната промена (од 89.205.124.8) и ја поврати преработката 3885640 на Bjankuloski06
[непроверена преработка][проверена преработка]
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
(Одбиена последната промена (од 89.205.124.8) и ја поврати преработката 3885640 на Bjankuloski06)
Во зависност од тоа какви зборови како членови влегуваат во состав на акцентската целост има{{нав|Општа}}:
# акцентски целости од два полнозначни збора;
#акцентски целости со клитика, кои се нарекуваат и ''клитички изрази''. Kako ste
 
== Правила за акцентирање ==