Географија на Босна и Херцеговина: Разлика помеѓу преработките

(поправка на правопис)
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
== Население ==
Според пописот на населението во [[1991]] година, од вкупното население 44% се [[Бошњаци]], 31% [[Срби]] и 17 % [[Хрвати]], а додека 6% се декларирале како [[Југословени]], и 2% во останати. Според процентите од американската агенција [[ЦИА]], населението во БиХ во 2004 година изнесувало 4.007.608 од кои во федерацијата Босна и Херцеговина живееле 2.517.972 а во [[Република Српска]] 1.490.993.к1лњла
 
== Клима ==
Анонимен корисник