Разлика помеѓу преработките на „А1 телевизија“

Одземени 15 бајти ,  пред 7 месеци
mk.wikipedia.org/wiki/А1_телевизија
(mk.wikipedia.org/wiki/А1_телевизија)
(mk.wikipedia.org/wiki/А1_телевизија)
А1, особено со информативната програма, придонесе и во промоцијата и во заштитата на човековите права, во поддршка на ненасилно разрешување на конфликтите, особено на [[Воен конфликт во Македонија, 2001|конфликтот во Македонија во 2001]] година, во воспоставување на фер и демократски изборни процеси.
 
По повеќе од 18 години најстарата, приватна телевизија престана да емитува програма наод [[30 јули]] [[2011]] год. престанала да постои поради одлука на [[Агенција за електронски комуникации на Република Македонија|АЕК]]. Директорот на АЕК донел решение на кое се повикува по член 62 став 1 алинеја 4 од Законот за радиодифузна дејност, бидејќи компанијата А1 телевизија ДООЕЛ - [[Скопје]] има отворено стечајна постапка. Дел од македонските експерти сметаат дека ова е пресметка на владејачката партија со А1 телевизија која известувала од опозициска страна. Сопственикот на А1 Телевизија и уште неколку негови соработници во исто време се во притвор поради основано сомнение за кривично дело, затајување на данок.
Во [[јули]] [[2008]] година, А1 телевизија пушта и нова сателитска програма, [[А2 телевизија]].
 
170

уредувања