Разлика помеѓу преработките на „А1 телевизија“

mk.wikipedia.org/wiki/А1_телевизија
(mk.wikipedia.org/wiki/А1_телевизија)
 
По повеќе од 18 години најстарата, приватна телевизија престана да емитува програма на [[30 јули]] [[2011]] год. поради одлука на [[Агенција за електронски комуникации на Република Македонија|АЕК]]. Директорот на АЕК донел решение на кое се повикува по член 62 став 1 алинеја 4 од Законот за радиодифузна дејност, бидејќи компанијата А1 телевизија ДООЕЛ - [[Скопје]] има отворено стечајна постапка. Дел од македонските експерти сметаат дека ова е пресметка на владејачката партија со А1 телевизија која известувала од опозициска страна. Сопственикот на А1 Телевизија и уште неколку негови соработници во исто време се во притвор поради основано сомнение за кривично дело, затајување на данок.
Во [[јули]] [[2008]] година, во рамките на А1 телевизија била оформенапушта и нова сателитска програма, [[А2 телевизија]].
 
== Награди ==
211

уредување