Акцент во македонскиот јазик: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][непроверена преработка]
Ознаки: Мобилно уредување Уредување од мобилен извршник Уредување од прилогот за Андроид
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Во зависност од тоа какви зборови како членови влегуваат во состав на акцентската целост има{{нав|Општа}}:
# акцентски целости од два полнозначни збора;
#акцентски целости со клитика, кои се нарекуваат и ''клитички изрази''. Kako ste
 
== Правила за акцентирање ==
Анонимен корисник