Разлика помеѓу преработките на „Сметачка мрежа“

Додадени 522 бајти ,  пред 3 месеци
Четвртиот проблем е ако преносниот сметач е надвор од границите на базната станица што ја користи и се наоѓа во досегот на друга базна станица; потребно е да се најде начин за нивно меѓусебно комуницирање. Конекцијата помеѓу 802.11 системот и надворешниот свет е наречена порта (portal).<ref>Computer Networks, Fourth Edition - By Andrew S. Tanenbaum p. Chapter 1 1.5.4 Wireless LANs: 802.11</ref>
 
While booting, there are possibilities for Windows to not load important files and take time in loading features of Windows. It is due to the loss of important files, which are otherwise, helpful for facilitating smooth loading of Windows features, that Windows face lag in loading and they sometimes, crash. Among the common reasons behind [https://www.digitalbulls.com/how-to-fix-windows-7-not-genuine/ Windows 7 not genuine], incompatible hardware component, outdated system files and unauthentic Windows top the list.
 
== Огнен ѕид (Firewall) ==
Анонимен корисник