Универзитет на Југоисточна Европа: Разлика помеѓу преработките

Универзитетот зафаќа функционални простории вклучувајќи три [[Амфитеатар|амфитеатри]], приближно околу 50 простории за предавање, канцаларии за кадарот, три центри за [[компјутер]]и, [[библиотека]] „Макс ван дер Штул“ и станбено сместување за 450 студенти.
 
Сите курсеви се модуларни и го следат примерот на Европскиот [[СистемЕвропски кредит трансфер систем|Европскиот закредит кредитентрансфер преноссистем]].
 
Формални договори за соработка Универзитетот има потпишано со [[Универзитет во Нант|Универзитетот Нант]] и [[Универзитет во Анже и Рен|Универзитетот Анже и Рен]], [[Универзитет во Приштина|Универзитетот од Приштина]], [[Универзитет во Тирана|Универзитетот од Тирана]] и [[Универзитет во Питсбург|Универзитетот од Питсбург]] во [[Пенсилванија]], [[САД]].
Анонимен корисник