Разлика помеѓу преработките на „Франсиско Гоја“

с
(дополнување)
 
==Значење и влијание==
Во 1959 година, рускиот поет [[Андреј Вознесенски]] ја напишал песната „Гоја“, посветена на овој голем сликар.<ref>Антологија руске лирике – X-XXI век. Књига III: Средина XX века – поч. XXI века (неомодернизам, неоавангарда, постмодернизам и нова трагања). Београд: Paidea, 2007, стр. 42-43.</ref>
 
== Наводи ==