Разлика помеѓу преработките на „Свети Кирил и Методиј“

нема опис на уредувањето
Ознаки: Мобилно уредување Уредување од прилогот за Андроид Уредување од мобилен извршник
Ознаки: Мобилно уредување Уредување од прилогот за Андроид Уредување од мобилен извршник
|imagesize=150px
|caption=''Свети Кирил и Методиј како ја држат [[кирилица]]та''
|birth_place= [[Солун]], [[ВизантијаЕгејска Македонија]] (Егејскатогаш Македонијаво [[Византија]])
|death_place=
|titles=Епископи и свештеници; Еднакви на Апостолите; Заштитници на Европа; Апостоли на Словените