Разлика помеѓу преработките на „Македонија во 2019 година“

=== ноември ===
 
* [[1 ноември]] - Најавено повлечување на проектот на прогресивен данок од страна на премиерот Заев.
* [[4 ноември]] - Потпретседателката на францускиот Сенат Елен Конве-Муре во посета на земјава.
* [[4 ноември]] - [[Зоран Верушевски]], ќе добие отштета од 42 000 евра, за временскиот период од 344 дена кој го помина во притвор за случајот Пуч.
* [[5 ноември]] - [[ЕВН]] ја купи Градска куќа за 12,7 милиони евра од Скопје.