Разлика помеѓу преработките на „Македонија во 2019 година“

* ''Втора шанса'', филм на Марија Џиџева.
* ''Пијавици'', филм на Драган Маринковиќ.
* [[Ефектот на среќа (филм)|Ефектот на среќа]], филм на [[Борјан Зафировски]].
** Документарецот „Медена земја“ македонски кандидат за наградата „Оскар за најдобар долгометражен интернационален филм“
** Одржан [[Скопје Филм Фестивал]] во периодот од 17 април до 25 април.