Разлика помеѓу преработките на „Илија Милчин“

Одземени 179 бајти ,  пред 10 месеци
 
== Филмографија ==
{{Филмографија-домаћи|глумца=ЏемаилЕрдоан Максут }}|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |1950.-те[[#1|&nbsp;&#9650;]]<div id="1950"/>
- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |1950.-те[[#1|&nbsp;&#9650;]]<div id="1950"/>
|-
| 1958. || [[Мис Стон]] || Јане Сандански
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |1960.-те[[#1|&nbsp;&#9650;]]<div id="1960"/>
|-
| 1961. || [[Мирно лето (филм)|Мирно лето]] || Професорот Нестор Гиевски
| 1969. || [[Републиката во пламен (филм)|Републиката во пламен]] || Јаја ефенди
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |1970.-те[[#1|&nbsp;&#9650;]]<div id="1970"/>
|-
| 1970. || [[Слики на дрво (филм)|Слики на дрво]] ТВ филм || /
|-
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |1980.-те[[#1|&nbsp;&#9650;]]<div id="1980"/>
|-
| 1980. || [[Учителот (филм)|Учителот]] ТВ филм || /
|-
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |1990.-те[[#1|&nbsp;&#9650;]]<div id="1990"/>
|-
| 1992. || [[Заминување од Пасквелија (филм)|Заминување од Пасквелија]] ТВ филм || Стариот Аргил