Разлика помеѓу преработките на „Ненад Милосављевиќ“

 
==Филмски улоги==
{{Филмографија-домаћи|глумца=}}|- style="background: Lavender; text-align:center; "
 
| colspan="4" |1970.-те
* 1971: [[Црно семе (филм)|Црно семе]] ( Споредна улога, )
|-
* 1972: [[Истрел (филм)|Истрел]] ( Споредна улога, )
| 1970. || [[Детективи (телевизиска серија)|Детективи]] ТВ серија || /
* 1973: ([[Колнати сме, Ирина]]) ( Главна улога, )
|-
* 1975: [[Јад (филм)|Јад]] ( Споредна улога, )
*| 1971:. || [[Црно семе (филм)|Црно семе]] ( Споредна улога, )|| Нико
* 1976: [[Најдолгиот пат (филм)|Најдолгиот пат ]] ( Главна улога, )
|-
* 1977: [[Исправи се, Делфина (филм)|Исправи се, Делфина ]] ( Споредна улога, )
*| 1977:1972. || [[ПресудаИстрел (филм)|Пресуда Истрел]] ( Споредна улога, )|| /
|-
* 1980: [[Време, води (филм)|Време, води ]] ( Главна улога, )
*| 1973:. || ([[Колнати сме, Ирина]]) ( Главна улога, )|| Мече
|-
| 1975. || [[Илинка (филм)|Илинка]] ТВ филм ||
|-
*| 1975:. || [[Јад (филм)|Јад]] ( Споредна улога, )|| /
|-
| 1975. || [[Патот кон иднината (телевизиска серија)|Патот кон иднината]] ТВ серија || /
|-
| 1975. || [[Парадоксот на Диоген (телевизиска серија)|Парадоксот на Диоген]] ТВ филм || Бранителот
|-
*| 1976:. || [[Најдолгиот пат (филм)|Најдолгиот пат ]] (|| Главна улога, )Крсте
|-
| 1977. || [[Најдолгиот пат (телевизиска серија)|Најдолгиот пат]] ТВ серија || Крсте
|-
*| 1977:. || [[Исправи се, Делфина (филм)|Исправи се, Делфина ]] ( Споредна улога, )|| /
|-
| 1977. || [[Итар Пејо (телевизиска серија)|Итар Пејо]] ТВ серија || /
|-
| 1977. || [[Големата соба (филм)|Големата соба]] ТВ филм || /
|-
| 1977. || [[Пресуда (филм)|Пресуда ]] || /
|-
| 1977. || [[Дождовито сонце (филм)|Дождовито сонце]] ТВ филм || /
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |1980.-те
|-
*| 1980:. || [[Време, води (филм)|Време, води ]] (|| ГлавнаПоп улога,Трифиле )(као Ненад Милосављевикј)
|-
| 1980. || [[Двојка (филм)|Двојка]] ТВ филм || Симон
|-
| 1981. || [[Булки крај шините (телевизиска серија)|Булки крај шините]] ТВ серија || /
|-
| 1982. || [[Илинден (телевизиска серија)|Илинден]] ТВ серија || [[Питу Гули]]
|-
| 1982. || [[Тумба, тумба дивина (филм)|Тумба, тумба дивина]] ТВ филм || /
|-
| 1983. || [[Записник (филм)|Записник]] ТВ филм || /
|-
| 1983. || [[Караѓорѓева смрт (филм)|Караѓорѓева смрт]] ТВ филм || /
|-
| 1985. || [[На наш начин (телевизиска серија)|На наш начин ]] ТВ серија || /
|-
| 1985. || [[Грб позади (филм)|Грб позади]] ТВ филм || /
|-
| 1985. || [[Трговецот од Солун (филм)|Трговецот од Солун]] ТВ филм || /
|-
| 1986. || [[Климент Охридски (филм)|Климент Охридски]] ТВ филм || /
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |1990.-те
|-
| 1991. || [[До, ре, ми (телевизиска серија)|До, ре, ми]] ТВ серија || /
|-
| 1992. || [[Македонски народни приказни]] ТВ серија || /
|-
| 1994 1997. || [[Македонски народни приказни]] ТВ серија || /
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |2000.-те
|-
| 2006. || [[Нави (филм)|Нави]] ТВ филм || Дедо Марко
|-
| 2007. || [[Црна Зора (филм)|Црна Зора]] ||
|-
| 2007. || [[Досие - К (филм)|Досие - К]] ТВ филм || Кодошот Столе
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |2010.-те
|-
| 2016. || [[Ослободување на Скопје (филм)|Ослободување на Скопје]] || Свештеник
|-
| 2016. || [[Златна петорка (филм)|Златна петорка]] || Алавантие
|}
 
== Надворешни врски ==