Разлика помеѓу преработките на „Димче Мешковски“

Додадени 3.596 бајти ,  пред 7 месеци
 
== Филмографија ==
{{Филмографија-домаћи|глумца=Димче Мешковски }}|- style="background: Lavender; text-align:center; "
 
| colspan="4" |1970.-те[[#1|&#9650;]]<div id="1970"/>
* [[Трето полувреме (филм)|Трето полувреме]]
|-
* [[Балкан бенд (телевизиска серија)|Балкан бенд]]
*| 1973. || [[АгенцијаТВ осамени срцаребус (телевизиска серија)|АгенцијаТВ осамениребус срца]] ТВ мини серија || /
|-
* [[Погрешно време (телевизиска серија)|Погрешно време]]
| 1973. || [[Смилевскиот конгрес (филм)|Смилевскиот конгрес]] ТВ филм || Никола Петров Русински
* [[Големи и мали (телевизиска серија)|Големи и мали]]
|-
* [[Во светот на бајките (телевизиска серија)|Во светот на бајките]]
| 1975 1976. || [[Патот кон иднината (телевизиска серија)|Патот кон иднината ]] ТВ серија || /
* [[Македонски народни приказни]]
|-
* [[Македонија може (телевизиска серија)|Македонија може]]
| 1977. || [[Итар Пејо (телевизиска серија)|Итар Пејо ]] ТВ серија || /
* [[Викенд на мртовци (филм)|Викенд на мртовци]]
|-
* [[Училиште за кловнови (телевизиска серија)|Училиште за кловнови]]
| 1977. || [[Големата соба (филм)|Големата соба]] ТВ филм || /
* [[Трст виа Скопје (телевизиска серија)|Трст виа Скопје]]
|-
* [[Солунски патрдии (телевизиска серија)|Солунски патрдии]]
| 1977. || [[Дождовито сонце (филм)|Дождовито сонце ]] ТВ филм || /
* [[На наш начин (телевизиска серија)|На наш начин]]
|-
* [[Хихирику (телевизиска серија)|Хихирику]]
| 1979. || [[Наши години (телевизиска серија)|Наши години ]] ТВ серија || Јане
* [[Диво месо (филм)|Диво месо]]
|-
* [[Илинден (телевизиска серија)|Илинден]]
| 1979. || [[Жена од малтер (филм)|Жена од малтер ]] ТВ филм || /
* [[Наши години (телевизиска серија)|Наши години]]
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
* [[Итар Пејо (телевизиска серија)|Итар Пејо]]
| colspan="4" |1980.-те[[#1|&#9650;]]<div id="1980"/>
* [[Големата соба (филм)|Големата соба]]
|-
* [[Смилевскиот конгрес (филм)|Смилевскиот конгрес]]
| 1980. || [[Учителот (филм)|Учителот]] ТВ филм || /
|-
| 1981. || [[Булки крај шините (телевизиска серија)|Булки крај шините ]] ТВ серија || /
|-
| 1982. || [[Црвено, жолто, зелено (телевизиска серија)|Црвено, жолто, зелено]] ТВ серија || /
|-
| 1982. || [[Илинден (телевизиска серија)|Илинден]] ТВ серија || /
|-
| 1983. || [[Виновник (филм)|Виновник]] Краток филм || /
|-
| 1984. || [[Хихирику (телевизиска серија)|Хихирику]] ТВ филм || /
|-
| 1984. || [[Диво месо (филм)|Диво месо]] ТВ филм || Сивиќ
|-
| 1985. || [[На наш начин (телевизиска серија)|На наш начин]] ТВ серија || /
|-
| 1986. || [[Солунски патрдии (телевизиска серија)|Солунски патрдии]] ТВ серија || Секула
|-
| 1987. || [[Училиште за кловнови (телевизиска серија)|Училиште за кловнови]] ТВ серија || /
|-
| 1987. || [[Театарче Лево Ќоше (телевизиска серија)|Театарче Лево Ќоше]] ТВ серија || /
|-
| 1988. || [[Викенд на мртовци]] || Тасе Стопарески
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |1990.-те[[#1|&#9650;]]<div id="1990"/>
|-
| 1990. || [[Трст виа Скопје (телевизиска серија)|Трст виа Скопје]] ТВ серија || Инспекторот
|-
| 1990. || [[Викенд на мртовци (телевизиска серија)|Викенд на мртовци]] ТВ серија || Тасе Стопарески
|-
| 1991. || [[Македонија може (телевизиска серија)|Македонија може ]] ТВ серија || /
|-
| 1991. || [[Болва в’уво]] ТВ филм || /
|-
| 1987 1992. || [[Македонски народни приказни]] ТВ серија || /
|-
| 1992. || [[Чудовишта во нашиот град (телевизиска серија)|Чудовишта во нашиот град]] ТВ серија || /
|-
| 1995. || [[Во светот на бајките (телевизиска серија)|Во светот на бајките]] ТВ серија || /
|-
| 1997. || [[Калигула (филм)|Калигула]] ТВ филм || /
|-
| 1999. || [[Хихирику (телевизиска серија)|Хихирику]] ТВ филм || /
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |2000.-те[[#1|&#9650;]]<div id="2000"/>
|-
| 2000. || [[Големи и мали (телевизиска серија)|Големи и мали]] ТВ серија || Судијата
|-
| 2000. || [[Глас (филм)|Глас]] Кратки филм || /
|-
| 2000 2001. || [[Погрешно време (телевизиска серија)|Погрешно време]] ТВ серија || Мешко / Полицаец
|-
| 2001. || [[Агенција осамени срца (телевизиска серија)|Агенција осамени срца]] ТВ серија || /
|-
| 1995 2003. || [[Македонски народни приказни]] ТВ серија || /
|-
| 2004. || [[Хихирику (телевизиска серија)|Хихирику]] ТВ филм || /
|-
| 2009. || [[Балкан Бенд (телевизиска серија)|Балкан Бенд]] ТВ серија || Маца
|- style="background: Lavender; text-align:center; "
| colspan="4" |2010.-те[[#1|&#9650;]]<div id="2010"/>
|-
| 2010. || [[Македонски народни приказни]] ТВ серија || /
|-
| 2010 2011. || [[Македонски стари приказни]] ТВ серија || /
|-
| 2012. || [[Трето полувреме (филм)|Трето полувреме]] || Хоусе Оwнер
|}
 
== Наводи ==