Разлика помеѓу преработките на „Подземни води“

Одземени 28 бајти ,  пред 1 година
нема опис на уредувањето
'''Подземните води''' лежат врз непропусливи слоеви од глина над, кои, пак, се наоѓаат пропусливи слоеви од ситен песок и чакал. Во нашава земја има два типа подземни води: '''бунарски''' и '''артерски'''
 
=== Не беее ===
=== Бунарски подземни води===
 
Бунарските подземни води се најчесто застапени во котлините и во речните долини. Во добиваат од врнежите или од самите реки, доколку се наоѓаат во близина на речното корито.
Анонимен корисник