Разлика помеѓу преработките на „Подземни води“

Одземени 22 бајти ,  пред 1 година
нема опис на уредувањето
(rv])
Бунарските подземни води се најчесто застапени во котлините и во речните долини. Во добиваат од врнежите или од самите реки, доколку се наоѓаат во близина на речното корито.
 
=== Миле Џезва ===
=== Артерски подземни води===
 
'''Артерските подземни води''' ги има во сите наши котлини. Тие се наоѓаат меѓу два непропусливи слоја. Кога горниот непропуслив слој ке се продупчи, водата излегува на површината во вид на водоскок.
Анонимен корисник