Разлика помеѓу преработките на „Концентрационен логор“

(изменета категоризација)
==Концентрациониот логор како тема во уметноста==
* „Големиот бунт во нацистичкиот логор во Штулн“ - расказ на српскиот писател [[Давид Албахари]].<ref>Давид Албахари, ''Опис смрти''. Београд: Српска књижевна задруга, 2004, стр. 39-47.</ref>
* „Логорот на смртта“ - песна на рускиот поет [[Павел Антокољски]].<ref>''Антологија руске лирике – X-XXI век. Књига II: Прва четвртина – средина XX века (авангарда и социјалистички реализам)''. Београд: Paidea, 2007, стр. 188-190.</ref>
 
== Наводи ==