Разлика помеѓу преработките на „Санкт Петербург“

Додадени 396 бајти ,  пред 8 месеци
* „Уште Петербург“ (''Еще Петербург'') - песна на рускиот поет [[Владимир Мајаковски]] од 1914 година.<ref>Владимир Мајаковски, ''Песме и поеме''. Нови Сад: Академска књига, 2015, стр. 36.</ref>
* „Последната петроградска бајка“ (''Последная петербургская сказка'') - песна на рускиот поет [[Владимир Мајаковски]] од 1916 година.<ref>Владимир Мајаковски, ''Песме и поеме''. Нови Сад: Академска књига, 2015, стр. 75-76.</ref>
* „Ленинград“ - песна на рускиот поет [[Осип Мандељштам]] од 1930 година.<ref>''Антологија руске лирике – X-XXI век. Књига II: Прва четвртина – средина XX века (авангарда и социјалистички реализам)''. Београд: Paidea, 2007, стр. 103-104.</ref>
* „Адмирилитетот“ - песна на рускиот поет [[Осип Мандељштам]] од 1913 година.<ref>''Антологија руске лирике – X-XXI век. Књига II: Прва четвртина – средина XX века (авангарда и социјалистички реализам)''. Београд: Paidea, 2007, стр. 94-95.</ref>
* „Петербуршки строфи“ - песна на рускиот поет [[Осип Мандељштам]] од 1913 година.<ref>''Антологија руске лирике – X-XXI век. Књига II: Прва четвртина – средина XX века (авангарда и социјалистички реализам)''. Београд: Paidea, 2007, стр. 95-96.</ref>