Разлика помеѓу преработките на „Зима“

Додадени 395 бајти ,  пред 9 месеци
(Одбиена последната промена (од 46.217.197.184) и ја поврати преработката 3778733 на ГП)
* „Зимата на заминување“ (''Zima na odlasku'') - песна на хрватскиот писател [[Мирослав Крлежа]].<ref>Miroslav Krleža, ''Lirika''. Sarajevo: Svjetlost, 1966, стр. 87.</ref>
* „[[Ако една зимска ноќ некој патник]]“ - [[роман]] на италијанскиот писател [[Итало Калвино]] од 1979 година.<ref>Итало Калвино, ''Ако една зимска ноќ некој патник''. Скопје: Магор, 2012.</ref>
* „Зимска ноќ“ - песна на рускиот поет [[Борис Пастернак]] од 1946 година.<ref>''Антологија руске лирике – X-XXI век. Књига II: Прва четвртина – средина XX века (авангарда и социјалистички реализам)''. Београд: Paidea, 2007, стр. 86-87.</ref>
 
===Зимата како тема во популарната музика===