Разлика помеѓу преработките на „Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал)“

нема опис на уредувањето
|-
|26.
|Тројцата лажачи
|1987
|Љупчо Билбиловски
|-
|27.
|Ашкетијата и човечките правди и неправди
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|2827.
|Возгордеаниот цар
|1988
|Богдан Поп Ѓорчев
|-
|2928.
|Добриот џин и сиромавиот
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3029.
|Еј пусти пари
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3130.
|Женска итрина
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3231.
|Изгубениот син
|1988
|Љупчо Билбиловски
|Ербил Алтанај
|-
|3332.
|Инает
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3433.
|Закопаното богатство
|1988
|Богдан Поп Ѓорчев
|-
|3534.
|Кадијата и сиромавиот
|1988
|Богдан Поп Ѓорчев
|-
|3635.
|Кртот бил попски син
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3736.
|Куменџијата и ѓаволот
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3837.
|Лошата баба
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|3938.
|Мамино галениче
|1988
|Миле Грозданоски
|-
|4039.
|Мечо и наречниците
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|4140.
|Мудриот старец
|1988
|Богдан Поп Ѓорчев
|-
|4241.
|Недоветен меанџија
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|4342.
|Платено и преплатено
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|4443.
|Рамиз XIV
|1988
|Ербил Алтанај
|-
|4544.
|Се затнало
|1988
|Ѓорѓи Стојаноски
|-
|4645.
|Сиромавиот од џенем
|1988
|Богдан Поп Ѓорчев
|-
|4746.
|Со свој камен по глава
|1988
|Љупчо Билбиловски
|Ербил Алтанај
|-
|2747.
|Тројцата лажачи
|1988
|Миле Грозданоски
|-
|48.
|-
|Ербил Алтанај
|2119
|-
|Душко Ѓорѓиоски
|-
|Љупчо Билбиловски
|1011
|-
|Ѓорѓи Стојаноски
|4
|-
|Миле Грозданоски
|Мишо Рогановиќ
|34
|-
|Мишо Рогановиќ
|Миле Гроздановски
|3
|-