Разлика помеѓу преработките на „Сон“

Додадени 337 бајти ,  пред 9 месеци
* „Домот на сонот“ - песна на македонскиот поет [[Ацо Шопов]].<ref>Ацо Шопов, ''Песни''. Скопје: Македонска книга, Мисла и Култура, 1988, стр. 153.</ref>
* „Соновник“ - кус расказ на македонскиот писател [[Иван Шопов]] од 2010 година.<ref>Иван Шопов, ''Азбука и залутани записи'', Темплум, Скопје, 2010.</ref>
 
===Сонот како тема во народната музика===
* „Сон сонила Орданица“ - македонска народна песна.<ref>''Засекогаш со нас - 22 незаборавни песни/Forever with us - 23 unforgettable songs'', CD 071, Мистер компани, 2003.</ref>
 
===Сонот како тема во популарната музика===