Разлика помеѓу преработките на „Драма (општина)“

Додадени 127 бајти ,  пред 1 година
 
* Општински оддел Драма (43 485 жители)
** град [[Драма (град)|Драма]] (Δράμα) (42 501 жител)
<!--***град. населба [[Сандак Чифлик]] (Αρκαδικός, Аркадикос)--> — споена со Драма, не се води одделно
<!--***град. населба [[Чај Чифлик]] (Νέα Αμισός, Неја Амисос)--> — споена со Драма, не се води одделно
** село [[Ени Чифлик (Драмско)|Ени Чифлик]] (Νέα Σεβάστεια, Неја Севастија) (480 жители)
** село [[Пашали Чифлик]] (Αμπελάκια, Амбелакиja) (335 жители)