Разлика помеѓу преработките на „Мајден“

Додадени 12 бајти ,  пред 1 година
Во рамките на атарот на селото се наоѓа познатиот рудник [[Алшар]].
 
Во близината на рудникот селото се наоѓа и рудник (површински коп) за експлоатација на [[доломит]]. Концесија на користењето на овој рудник формата МАКФЕРТ ДОО. Фирмата има концесија за експлоатација на доломитот од 30 години. Според проценките во рудникот има околу 6.000.000 тони рудна резерва.<ref>url='http://www.makfert.mk/_papki/4_Nie%20+%20kontakt/01_za%20nas.html'|name='Макферт ДОО'</ref> Со оваа фирма управуваат: [[Маџаров Јордан]], [[Маџаров Димче]], [[Стамаџиев Ристо]].
 
== Население ==