Разлика помеѓу преработките на „Сон“

Додадени 218 бајти ,  пред 1 година
* „Тебе те сонив ноќва јас“ - песна на францускиот поет Пол Верлен.<ref>Пол Верлен, ''Есенска песна''. Скопје: Македонска книга, 1987, стр. 72.</ref>
* „Сон“ - кус расказ на македонскиот писател [[Драган Георгиевски]] од 2013 година.<ref>Драган Георгиевски, ''Метаморфузија'', Темплум, Скопје, 2013.</ref>
* „Соблекување пред сонот“ - песна на полскиот поет [[Станислав Гроховјак]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 243-245.</ref>
* „Сон за сонот“ - песна на југословенскиот поет [[Мак Диздар]].<ref>Мак Диздар, ''Горчин''. Скопје, Македонска книга, стр. 27.</ref>
* „Сон педесет и прв“ - песна на југословенскиот поет [[Мак Диздар]].<ref>Мак Диздар, ''Горчин''. Скопје, Македонска книга, стр. 33.</ref>