Разлика помеѓу преработките на „Пат“

Додадени 197 бајти ,  пред 1 година
 
==Патот како тема во уметноста и во популарната култура==
* „Заскитаниот пат“ - песна на полскиот поет [[Тимотеуш Карпович]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 199.</ref>
* „Пат“ (''Camino'') - песна на шпанскиот поет [[Федерико Гарсија Лорка]].<ref>Федерико Гарсија Лорка, ''Неверна жена''. Скопје: Македонска книга, Култура, Мисла, Наша книга, 1982, стр. 37.</ref>
* „Крстопат“ (''Encrucijada'') - песна на шпанскиот поет [[Федерико Гарсија Лорка]].<ref>Федерико Гарсија Лорка, ''Неверна жена''. Скопје: Македонска книга, Култура, Мисла, Наша книга, 1982, стр. 25.</ref>