Разлика помеѓу преработките на „Варшава“

Додаден 181 бајт ,  пред 11 месец
==Варшава како тема во уметноста==
* „Во Варшава“ - песна на полскиот поет [[Константи Илдефонс Галчињски]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 128-130.</ref>
* „Во Варшава“ - песна на полскиот поет [[Чеслав Милош]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 146-147.</ref>
* „Разговор со земјакот“ - песна на полскиот поет [[Антони Слонимски]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 47.</ref>
* „Узбуна“ - песна на полскиот поет [[Антони Слонимски]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 48-49.</ref>