Разлика помеѓу преработките на „Мајка“

Додадени 167 бајти ,  пред 2 години
* „Мајка“ - расказ на македонскиот писател [[Горан Петревски]] од 2014 година.<ref>Горан Петревски, ''Одбрани трудови''. Скопје: Темплум, 2014.</ref>
* „Мајка“ - збирка поезија на чешкиот поет [[Јарослав Сајферт]] од 1954 година.<ref>„Izabrana bibliografija Jaroslava Sajferta“ во: Jaroslav Sajfert, ''Stub kuge''. Beograd: Mali vrt, 2014, стр. 93-94.</ref>
* „Мајка“ - песна на полскиот поет [[Леополд Стаф]].<ref>''Savremena poljska poezija''. Beograd: Nolit, 1964, стр. 20.</ref>
* „Мајка и син“ - краток расказ на рускиот писател [[Данил Хармс]].<ref>Danil Harms, ''Sto slučajeva''. Beograd: Laguna, 2016, стр. 245-247.</ref>