Разлика помеѓу преработките на „Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал)“

|Попот што станал арамија
|1986
|Лазар Паковски
|Миле Грозданоски
|-
|20.
|-
|[[Јоана Поповска]]
|1211
|-
|Симона Филиповска
|-
|Лазар Паковски
|78
|-
|[[Ѓорѓи Колозов]]
|4
|-
|Мишо Рогановиќ
|Миле Гроздановски
|3
|-
|Миле Гроздановски
|Мишо Рогановиќ
|32
|-
|Слободан Деспотовски