Разлика помеѓу преработките на „Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал)“

|Трампање
|1996
|[[Ѓорѓи Колозов]]
|-
|170.
|Господ, ангелот и пријателите
|1998
|[[Ѓорѓи Колозов]]
|-
|189.      
|Ептен арамија
|1998
|[[Ѓорѓи Колозов]]
|-
|190.      
|Итриот вдовец
|1998
|[[Ѓорѓи Колозов]]
|-
|191.      
|Кој другому гроб копа, самиот во него паѓа
|1998
|[[Ѓорѓи Колозов]]
|-
|192.      
|Мајката што си го учеше детето на лошо
|1998
|[[Ѓорѓи Колозов]]
|-
|193.      
|-
|[[Стојна Костовска]]
|3839
|-
|[[Кирил Андоновски]]
|Дубравка Киселичка
|32
|-
|Кирил Печијаревски
|31
|-
|[[Владимир Ангеловски|Владимир Ангелевски – Дади]]
|30
|-
|Кирил Печијаревски
|30
|-
|-
|[[Џемаил Максут]]
|2425
|-
|Виктор Иванов