Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал): Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][проверена преработка]
Нема опис на уредувањето
|-
|203.      
|Двајцата браќа на правдина в зандана 2
|Чесниот кадија и сиромавиот
|2003
|Драган Велјановски
|-
|204.
|Чесниот кадија и сиромавиот
|Двајцата браќа на правдина в зандана 2
|2003
|Драган Велјановски
|}
Последната приказна од стариот серијал е „Двајцата„Чесниот браќакадија наи правдина в зандана“сиромавиот“ снимена во 2003 година, којаштоа воеднододека претставувапак, и„Двајцата браќа на правдина в зандана“ претставува последната снимена приказна на [[Ѓорѓи Колозов]].
 
== Актерска екипа и број на учество по епизоди ==