Разлика помеѓу преработките на „Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал)“

нема опис на уредувањето
|1988
|-
|38. 
|Мечо и наречниците
|1988
|-
|7039
|Мудриот старец
|1988
|-
|3940
|Недоветен меанџија
|1988
|-
|4041
|Платено и преплатено
|1988
|-
|4142
|Рамиз XIV
|1988
|-
|4243
|Се затнало
|1988
|-
|4344
|Сиромавиот од џенем
|1988
|-
|4445
|Со свој камен по глава
|1988
|-
|4546
|Арамијата што се исповеда на попот
|1989
|-
|4647
|Баш арамија
|1989
|-
|4748
|Бесценети дрва
|1989
|-
|4849
|Богатство без пари
|1989
|-
|4950
|Како дошло така пошло
|1989
|-
|5051
|Краток ум, долги коси
|1989
|-
|5152
|Не за кого е речено, туку за кого е печено
|1989
|-
|5253
|Пишман аџија
|1989
|-
|5354. 
|Правдината на видело
|1989
|-
|5455. 
|Премудриот Соломон и ѓаволите
|1989
|-
|5556
|Старецот што го спаси царството
|1989
|-
|5657
|Сиромавиот што се стори цар
|1989
|-
|5758
|Царот и бувот
|1989
|-
|5859
|Царот и екимот                                    
|1989
|-
|5960
|Царот и овчарот
|1989
|-
|6061
|Умот и к’сметот
|1989
|-
|6162
|Умот царува
|1989
|-
|6263
|Без ука нема наука
|1990
|-
|6364
|Бог да те чува од женска беља
|1990
|-
|6465
|Грев
|1990
|-
|6566
|Двајцата скржавци – каскатии
|1990
|-
|6667
|Двете трески
|1990
|-
|6768
|Жената што го пукнала ѓаволот
|1990
|-
|6869
|Загубениот прстен
|1990
|-
|6970
|Илјада јајца
|1900
|-
|70. 
|Мечо и наречниците
|1990
|-
|71.