Разлика помеѓу преработките на „Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал)“

нема опис на уредувањето
Ознаки: Нагледно уредување Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
|-
|3.
|Калуѓерот и арамијата
|Кој си праи, сам си праи
|1985
|-
|4.       
|Кој си праи, сам си праи
|Крали Марко Самовилјак
|1985
|-
|5.    
|Крали Марко Самовилјак
|Сиромавиот и неговиот кум Свети Арангел
|1985
|-
|6.    
|Сиромавиот и неговиот кум Свети Арангел
|Ѓаволот и бабата
|1985
|1986
|-
|7.    
|Сиромавиот и тројцата арамии
|Ѓаволот и клисарот
|1985
|1986
|-
|8.    
|Царот и двајцата измеќари
|Злата позлатена
|1985
|1986
|-
|9.    
|Ѓаволот и бабата
|Итар Пејо и арамиите
|1986
|-
|10.    
|Ѓаволот и клисарот
|Итар Пејо и магарето
|1986
|-
|11. 
|Злата позлатена
|Итар Пејо и тројцата Мариовци
|1986
|-
|12. 
|Итар Пејо и арамиите
|Итриот момок
|1986
|-
|13.
|Итар Пејо и магарето
|Калуѓерот и арамијата
|1986
|-
|14. 
|Итар Пејо и тројцата Мариовци
|Крале Марко јунак стана
|1986
|-
|15. 
|Итриот момок
|Крале Марко и Дука Хајтудин
|1986
|-
|16. 
|Крале Марко ијунак Црна Арапинастана
|1986
|-
|17. 
|Крале Марко и Дука Хајтудин
|Попот што станал арамија
|1986
|-
|18.
|Крале Марко јунаки станаЦрна Арапина
|Сиромавиот и тројцата арамии
|1986
|-
|19.
|Попот што станал арамија
|Царот и двајцата измеќари
|1986
|-