Разлика помеѓу преработките на „Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал)“

нема опис на уредувањето
Ознаки: Нагледно уредување Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Ознаки: Нагледно уредување Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
|1987
|-
|2223
|Ѓаволштините на Рамче 2 дел
|1987
|-
|2324
|Мамино галениче
|1987
|-
|2425
|Попот, владиката и Ѓуптинот 1 дел
|1987
|-
|2526
|Попот, владиката и Ѓуптинот 2 дел
|1987
|-
|26. 
|Премудриот Соломон и ѓаволите
|1987
|-
|1989
|-
|54. 
|Премудриот Соломон и ѓаволите
|1989
|-
|2655
|Старецот што го спаси царството
|1989
|-
|5556
|Сиромавиот што се стори цар
|1989
|-
|5657
|Царот и бувот
|1989
|-
|5758
|Царот и екимот                                    
|1989
|-
|5859
|Царот и овчарот
|1989
|-
|5960
|Умот и к’сметот
|1989
|-
|6061
|Умот царува
|1989
|-
|6162
|Без ука нема наука
|1990
|-
|6263
|Бог да те чува од женска беља
|1990
|-
|6364
|Грев
|1990
|-
|6465
|Двајцата скржавци – каскатии
|1990
|-
|6566
|Двете трески
|1990
|-
|6667
|Жената што го пукнала ѓаволот
|1990
|-
|6768
|Загубениот прстен
|1990
|-
|6869
|Илјада јајца
|1900
|-
|6970
|Мечо и наречниците
|1990
|-
|7071
|Мрзливата жена и метлата
|1990
|-
|7172
|Ортаци
|1990
|-
|7273
|Простиот и Свети Никола
|1990
|-
|7374
|Свети Тома мајсторот
|1990
|-
|7475
|Сиромавиот што го бараше Бога
|1990
|-
|7576
|Скржавиот поп
|1990
|-
|7677
|Сон
|1990
|-
|7778
|Со слога и царство се гради
|1990
|-
|7879
|Три совети од татко
|1990
|-
|7980
|Бабата и екимот
|1991
|-
|8081
|Бабата што станала гатачка
|1991
|-
|8182
|Батакчиите
|1991
|-
|8283
|Господ и вдовицата со детето
|1991
|-
|8384
|Двајцата браќа и к’сметите
|1991
|-
|8485
|Двајцата браќа и сестрата
|1991
|-
|8586
|Дедо Ное и коработ
|1991
|-
|8687
|За доброто добро, за лошото лошо
|1991
|-
|8788
|Кој на лошиот добро му прави, на ѓаволот свеќа му пали
|1991
|-
|8889
|К’сметлија и нек’сметлија
|1991
|-
|8990
|К’сметот и сиромавиот
|1991
|-
|9091
|Лошата жена е полоша и од змија
|1991
|-
|9192
|Лошото и злото се заортачиле
|1991
|-
|9293
|Мажот, жената и питачот
|1991
|-
|9394
|Момчето со сонце и месечина
|1991
|-
|9495
|Правината и кривината
|1991
|-
|9596
|Старите што ги носеле в планина да умрат
|1991
|-
|9697
|Тројцата браќа
|1991
|-
|9798
|Царот што не сакал да умре
|1991
|-
|9899
|Царскиот син – ковач
|1991
|-
|99100
|Човечкото око ненаситно
|1991
|-
|100101.      
|Чиракот и кадијата
|1991
|-
|101102.      
|Анџиката и тројцата лажачи
|1992
|1994
|-
|149.      
|Секој со својата среќа
|1994
|-
|150.      
|Чиракот мајстор
|1994
|-
|151150.      
|Спогодба си е спогодба
|1994
|-
|152151.      
|Братска делба
|1995
|-
|153152.      
|Господ гледа
|1995
|-
|154153.      
|Жив арамија
|1995
|-
|155154.      
|Кадијата и измеќарот
|1995
|-
|156155.      
|Аманет за старите
|1996
|-
|157156.      
|Двајцата ортаци
|1996
|-
|158157.      
|Дебелата греда
|1996
|-
|159158.      
|Јаболкница
|1996
|-
|160159.      
|Магарешка кожа
|1996
|-
|161160.      
|Мрзливиот кујунџија
|1996
|-
|162161.      
|Мрзливиот од Света Гора
|1996
|-
|163162.      
|Мудроста е богатство
|1996
|-
|164163.      
|Неверниот измеќар
|1996
|-
|165164.      
|Продадена душа
|1996
|-
|166165.      
|Риби од нива
|1996
|-
|166.
|Секој со својата среќа
|1996
|-