Разлика помеѓу преработките на „Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал)“

нема опис на уредувањето
Ознаки: Нагледно уредување Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Ознаки: Нагледно уредување Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
|101.      
|Анџиката и тројцата лажачи
|1992
|-
|102.      
|Бабата-ѓавол
|1992
|-
|1996
|-
|170.      
|Бабата-ѓавол
|1997
|-
|102171.      
|Будалестиот Стојанче
|1997
|-
|171172.      
|Добрината на едно момче
|1997
|-
|172173.      
|И пајако го создал Госпо за добрина
|1997
|-
|173174.      
|Купи ден, помини
|1997
|-
|174175.      
|Мајстор над мајсторите
|1997
|-
|175176.      
|Свети Илија и наречниците
|1997
|-
|176177.      
|Мома-војник                            
|1997
|-
|177178.      
|Мрзливата снаа и мудриот свекор
|1997
|-
|178179.      
|Непрокопсаниот син
|1997
|-
|179180.      
|Свекрва и снаа
|1997
|-
|180181.      
|Сѐ што било поминало и сѐ што ќе биде ќе помине
|1997
|-
|181182.      
|Секое зло за добро
|1997
|-
|182183.      
|Синот арамија
|1997
|-
|183184.      
|Сиромавиот селанец и богатите граѓани
|1997
|-
|184185.      
|Судијата и тројцата гледачи
|1997
|-
|185186.      
|Тројцата побратими и царот
|1997
|-
|186187.      
|Господ, ангелот и пријателите
|1998
|-
|187188.      
|Ептен арамија
|1998
|-
|188189.      
|Итриот вдовец
|1998
|-
|189190.      
|Кој другому гроб копа, самиот во него паѓа
|1998
|-
|190191.      
|Мајката што го учеше детето на лошо
|1998
|-
|191192.      
|Бабата и чорбаџијата
|1999
|-
|192193.      
|Женска итрина
|1999
|-
|193194.      
|И вака и така не чини
|1999
|-
|194195.      
|Од доброто има подобро
|1999
|-
|195196.      
|Печена гуска летнала
|1999
|-
|196197.      
|Сиромавиот што гледал в очи 2
|1999
|-
|197198.      
|Жената, ѓаволот и Господ
|2000
|-
|198199.      
|Лебарчето што зборувало со тревките
|2000
|-
|199200.      
|Најмалото братче
|2000
|-
|200201.      
|Трговецот и слугатa
|2000
|-
|201202.      
|Чесниот кадија и сиромавиот
|2003
|-
|202203.      
|Двајцата браќа на правдина в зандана 2
|2003