Список на епизоди од „Македонски народни приказни“ (стар серијал): Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[проверена преработка][проверена преработка]
Нема опис на уредувањето
Ознаки: Нагледно уредување Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Нема опис на уредувањето
Ознаки: Нагледно уредување Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
|1985
|-
|3.
|Кој си праи, сам си праи
|1985
|-
|34.       
|Крали Марко Самовилјак
|1985
|-
|45.    
|Сиромавиот и неговиот кум Свети Арангел
|1985
|-
|56.    
|Ѓаволот и бабата
|1986
|-
|67.    
|Ѓаволот и клисарот
|1986
|-
|78.    
|Злата позлатена
|1986
|-
|89.    
|Итар Пејо и арамиите
|1986
|-
|910.    
|Итар Пејо и магарето
|1986
|-
|1011
|Итар Пејо и тројцата Мариовци
|1986
|-
|1112
|Итриот момок
|1986
|-
|1213. 
|Калуѓерот и арамијата
|1986
|-
|1314
|Крале Марко јунак стана
|1986
|-
|1415
|Крале Марко и Дука Хајтудин
|1986
|-
|1516
|Крале Марко и Црна Арапина
|1986
|-
|1617
|Попот што станал арамија
|1986
|-
|1718. 
|Сиромавиот и тројцата арамии
|1986
|-
|1819. 
|Царот и двајцата измеќари
|1986
|-
|1920
|Чорбаџи Ѓорѓи и Осман Бег 1 дел
|1986
|-
|2021
|Чорбаџи Ѓорѓи и Осман Бег 2 дел
|1986
|-
|2122
|Ѓаволштините на Рамче 1 дел
|1987